Coating op je fiets

Bescherm je fiets met een transparante nano-coating!

Op deze pagina lees je wat nano-coating op je fiets is, wat de voordelen zijn en hoe je het aan moet brengen. 

BESCHERM JE FIETS MET COATING

WAT IS NANO-COATING OP JE FIETS?

 

Coating is een laagje dat op je fiets aangebracht wordt en uithardt. Dit resulteert in een optimale bescherming van je fiets en zorgt ervoor dat de tweewieler makkelijk schoon te houden is.

Waarom nano-coating?

De coating zorgt ervoor dat het schoonmaken van de fiets vereenvoudigd wordt. Door de fiets te laten behandelen met de coating wordt voorkomen dat vuil en vocht makkelijk kunnen hechten. Het effect: de fiets is sneller en eenvoudiger schoon te maken! Daarnaast vormt de coating een extra beschermlaag voor de lak bij nieuwe fietsen en vernieuwt deze de oorspronkelijke lakkleur bij fietsen die al enige tijd in gebruik zijn. Tevens zorgt de coating ervoor dat kleine bestaande krassen minder zichtbaar zijn.

De coating is op alle fietsen toepasbaar; fietsen van aluminium, carbon met glanzende of matte lak en kent onderstaande voordelen:

SNEL COATING AANBRENGEN OP DE FIETS

SNEL SCHOON

KRASBESTENDIGE COATING OP EEN MOUNTAINBIKE

KRASBESTENDIG

DUURZAAM

HOE ZET IK MIJN FIETS IN DE COATING?

SCHOONMAKEN VAN EEN MOUNTAINBIKE VOOR HET AANBRENGEN VAN EEN FIETS COATING

Schoonmaken

Voor een optimale hechting van de coating op het frame van de fiets moet het goed schoon zijn. Hier heeft CleanMyBike.nl natuurlijk de beste producten van Cyclon voor geselecteerd. Deze vind je in de ‘cycling’ categorie, waar ook de fietscoating producten staan.

ontvetten van een fiets voor het aanbrengen van een coating

Ontvetten

De onderdelen van je fiets moeten schoon en vetvrij zijn om de coating goed te laten hechten en een optimale bescherming te bieden. Hiervoor worden de meegeleverde veiligheidshandschoenen geadviseerd. Om het schoonmaken en ontvetten goed uit te kunnen voeren adviseren wij om de ketting, tandwielen en bidonhouder te demonteren. Ook eventuele rem/schakelkabels die over het frame lopen raden wij aan te demonteren.

coating op mountainbike fiets aanbrengen

Coating aanbrengen

De onderdelen die met de nano-coating behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld het frame, crankstel, voorvork en de velgen. De transparante coating kan hierop aangebracht worden middels een speciaal meegeleverde doek en in het pakketje zit voldoende coating om alle gewenste onderdelen te voorzien van een dun beschermlaagje.

nieuwe fiets beschermen met een coating laag

Uitharden

De behandelde oppervlakken zijn na één uur tast-droog en waterbestendig na 12 uur. (Bij kamertemperatuur). CleanMyBike.nl adviseert om de behandelde onderdelen niet aan te raken binnen 24 uur en later niet te reinigen met zure of alkalische middelen maar met deze producten in de webshop van CleanMyBike.nl.

 
 

EEN ( NIEUWE ) MOUNTAINBIKE COATEN

NOG MEER INFORMATIE:

Nanotechnologie

De coating is ontwikkeld op basis van nanotechnologie. Dat wil zeggen dat er op moleculair niveau een verbinding wordt aangegaan met de laklaag van de fiets. Op de afbeelding is te zien hoe een oude verweerde ondergrond na behandeling weer vlak en minder vatbaar is voor vuil en vocht. Tijdens de behandeling wordt er een dikte van 3nm (nanometer) coating aangebracht wat zorgt voor een glasachtige structuur waardoor de behandelde onderdelen krasbestendiger zijn.

*tekst gaat verder onder de video

VERSCHIL MET NANO COATING OP EEN FIETS

Vuil hecht slecht

De coating zorgt voor een super hydrofoob effect wat men ook wel het lotuseffect noemt. Hierdoor hechten de waterdruppels slecht waardoor ze van het oppervlakte afrollen. Het zogenoemde “afparelen” van het water op het oppervlak zorgt ervoor dat het vuil meeneemt. Op de afbeelding is te zien dat vuil minder goed tot niet hecht op het frame.

Met behulp van de instructievideo is het mogelijk om de coating gemakkelijk zelf aan te brengen. 

Een coating-kit is direct te gebruiken en is verkrijgbaar in de webshop onder de categorie cycling producten.

door een fietscoating hecht vuil minder goed aan je fiets en maakt het schoonmaken makkelijker