Coating op je fiets

Bescherm je fiets met een transparante nano-coating!

Op deze pagina lees je wat nano-coating op je fiets is, wat de voordelen zijn en hoe je het aan moet brengen. Een coating biedt de best mogelijke bescherming voor jouw mountainbike, racefiets, auto of motor. 
De keramische coatings zijn waterafstotend, houden de lak vrij van krassen, zorgen ervoor dat vuil niet kan hechten aan het frame en beschermt tegen verkleuring door UV straling. Wist je dat een keramische coating beter beschermt dan een reguliere wax? 

Het assortiment is met name geschikt voor fiets- en motorliefhebbers die het meest dierbare bezit zo goed mogelijk willen onderhouden, evenals voor alle professionele detailers die klanten de nummer 1 coating willen aanbieden.

BESCHERM JE FIETS MET COATING

WAT IS NANO-COATING OP JE FIETS?

Coating is een laagje dat op je fiets aangebracht wordt en uithardt. Dit resulteert in een optimale bescherming van je fiets en zorgt ervoor dat de tweewieler makkelijk schoon te houden is.
Waarom nano-coating?

De coating zorgt ervoor dat het schoonmaken van de fiets vereenvoudigd wordt. Door de fiets te laten behandelen met de coating wordt voorkomen dat vuil en vocht makkelijk kunnen hechten. Het effect: de fiets is sneller en eenvoudiger schoon te maken! Daarnaast vormt de coating een extra beschermlaag voor de lak bij nieuwe fietsen en vernieuwt deze de oorspronkelijke lakkleur bij fietsen die al enige tijd in gebruik zijn. Tevens zorgt de coating ervoor dat kleine bestaande krassen minder zichtbaar zijn.

De coating is op alle fietsen toepasbaar; fietsen van aluminium, carbon met glanzende of matte lak en kent onderstaande voordelen:

SNEL COATING AANBRENGEN OP DE FIETS

SNEL SCHOON

KRASBESTENDIGE COATING OP EEN MOUNTAINBIKE

KRASBESTENDIG

DUURZAAM

HOE ZET IK MIJN FIETS IN DE COATING?

SCHOONMAKEN VAN EEN MOUNTAINBIKE VOOR HET AANBRENGEN VAN EEN FIETS COATING

Schoonmaken

Voor een optimale hechting van de coating op het frame van de fiets moet het goed schoon zijn. Hier heeft CleanMyBike.nl natuurlijk de beste producten voor geselecteerd. Deze vind je in de ‘cycling’ categorie, waar ook de fietscoating producten staan.

ontvetten van een fiets voor het aanbrengen van een coating

Ontvetten

De onderdelen van je fiets moeten schoon en vetvrij zijn om de coating goed te laten hechten en een optimale bescherming te bieden. Hiervoor worden veiligheidshandschoenen geadviseerd. Om het schoonmaken en ontvetten goed uit te kunnen voeren adviseren wij om de ketting, tandwielen en bidonhouder te demonteren. Ook eventuele rem/schakelkabels die over het frame lopen raden wij aan te demonteren.

coating op mountainbike fiets aanbrengen

Coating aanbrengen

De onderdelen die met de nano-coating behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld het frame, crankstel, voorvork en de velgen. De transparante coating kan hierop aangebracht worden middels een speciaal meegeleverde doek en in het pakketje zit voldoende coating om alle gewenste onderdelen te voorzien van een dun beschermlaagje.

nieuwe fiets beschermen met een coating laag

Uitharden

De behandelde oppervlakken zijn na één uur tast-droog en waterbestendig na 12 uur. (Bij kamertemperatuur). CleanMyBike.nl adviseert om de behandelde onderdelen niet aan te raken binnen 24 uur en later niet te reinigen met zure of alkalische middelen maar met deze producten in de webshop van CleanMyBike.nl.

 
 

EEN ( NIEUWE ) MOUNTAINBIKE COATEN

Mountainbike coaten met Wax is Dead

Nanotechnologie

De coating is ontwikkeld op basis van nanotechnologie. Dat wil zeggen dat er op moleculair niveau een verbinding wordt aangegaan met de laklaag van de fiets. Op de afbeelding is te zien hoe een oude verweerde ondergrond na behandeling weer vlak en minder vatbaar is voor vuil en vocht. Tijdens de behandeling wordt er een dikte van 3nm (nanometer) coating aangebracht wat zorgt voor een glasachtige structuur waardoor de behandelde onderdelen krasbestendiger zijn.

*tekst gaat verder onder de video

VERSCHIL MET NANO COATING OP EEN FIETS

Vuil hecht slecht

De coating zorgt voor een super hydrofoob effect wat men ook wel het lotuseffect noemt. Hierdoor hechten de waterdruppels slecht waardoor ze van het oppervlakte afrollen. Het zogenoemde “afparelen” van het water op het oppervlak zorgt ervoor dat het vuil meeneemt. Op de afbeelding is te zien dat vuil minder goed tot niet hecht op het frame.

Met behulp van de instructievideo is het mogelijk om de coating gemakkelijk zelf aan te brengen. Een coating-kit is direct te gebruiken en is verkrijgbaar in de webshop onder de categorie cycling producten.

door een fietscoating hecht vuil minder goed aan je fiets en maakt het schoonmaken makkelijker

FAQ

Wat houdt een keramische coating precies in?
Blanke lak heeft van nature hobbels en kuilen waardoor deeltjes vast kunnen komen te zitten, wat schade kan veroorzaken en kan voorkomen dat je fiets die diepe glanzende reflectie krijgt. Ons assortiment keramische coatings vult deze hobbels en kuilen op dankzij de zelf nivellerende technologie om een ​​supersterk 9H hydrofoob oppervlak te creëren dat ervoor zorgt dat je fiets of motor er niet alleen op zijn best uitziet, maar ook agressieve lak beschadigende deeltjes en chemicaliën afstoot.

Waar kan ik een coating nog meer op toepassen?
Een keramische coating is de ideale bescherming voor alles wat rijdt, vliegt of vaart. Ook kunnen objecten zoals standbeelden en zelfs huizen ook beschermd worden met een keramische coating van Wax is Dead. Ook doen Hotels, restaurants of winkels die willen voorkomen dat tafelbladen, wanden of glazen objecten snel vuil worden er goed aan om een keramische coating aan te laten brengen. Alles wat gecoat wordt komt er net even mooier uit te zien!

Hoe lang blijft mijn coating op het oppervlak aanwezig?
Dat hangt af van het type coating. Kies je voor Ultimate dan kun je uitgaan van levenslang. Bij Supreme kun je rekenen op vijf jaar, bij Ultra op twee jaar en bij Wrap ppf op twee jaar.

Hoe onderhoud ik mijn fiets coating?
Wij raden aan om minimaal één keer per maand met CleanMyBike shampoo te wassen en, als het door ernstige vervuiling nodig is, dit een keer extra te doen. Overigens kun je alle producten gebruiken op onbehandelde voertuigen. De producten zijn PH neutraal en kunnen voor alle objecten en door iedereen worden gebruikt. 

Keramische coating op je mountainbike zorgt voor bescherming tegen vuil, water en modder.

Alle artikelen voor het coaten van je mountainbike vind je hier:

Onafhankelijk geverifieerd
183 beoordelingen