Over CleanMyBike

Over CleanMyBike.nl

CleanMyBike.nl probeert een compleet assortiment voor het schoonmaken van verschillende bikes aan te bieden. De ene tweewieler vraagt om een andere reinigingsoplossing dan de andere. Dit ligt niet alleen aan het gebruik van de fiets, maar ook aan de omstandigheden waarin deze gebruikt worden en de wens van de berijder hoe deze onderhouden moet worden.

Naast tweewielers zijn er ook andere opties om ‘bikes’ te vervuilen en slijtage aan te brengen, denk bijvoorbeeld aan zijspannen, quads of crossauto’s! Door de oneindige mogelijkheden met dergelijke ‘bikes’ wordt het steeds uitdagender om een compleet assortiment te bieden. 

Het gezicht achter deze webshop, de aanleiding en het doel van deze website vind je terug op deze pagina. 

Hoe CleanMyBike is ontstaan

Ik ben Mathijs. Het gezicht achter de website CleanMyBike.nl. Vanuit mijn jeugd opgegroeid met crossfietsen, mountainbikes en later ook crossmotoren. Vanuit mijn interesse in auto- en motorsport met bijbehorende techniek heb ik mij verdiept in het onderhouden van bikes en voertuigen. 

Veel lol beleven aan het crossen met de motor door de modder en trainen op de mountainbike, ook al is het hobbymatig. Toch ontving ik in 2017 steun & sponsoring in de vorm van schoonmaakproducten en onderhoudsartikelen. Hieruit bleek uiteindelijk wat het opleverde om te besparen op reinigers, kettingspray en andere onderhoudsmiddelen. Deze ‘sponsoring’ heeft mij aangespoord om een website te bouwen waar alles te vinden is om verschillende bikes te onderhouden, voor je de juiste prijs en met de juiste toepassing. 

CleanMyBike-technische-achtergrond

Technische achtergrond

Nadat ik een verschil opmerkte van het effect van een reinigingsmiddel op mijn eigen materiaal, heb ik mijzelf hier verder in verdiept. Ik vroeg mij af:

Waar bestaat een reinigingsmiddel uit, op welke manier reageert de chemische samenstelling met het materiaal en de vervuiling en wat zouden handige hulpmiddelen zijn bij het schoonmaken van mijn bikes?

Door gericht te kijken naar de (ongewenste) effecten die een reiniger aanricht heb ik een selectie gemaakt van producten die ik aan wil bieden middels de webshop. Ik vind het leuk om deze oplossing met jullie te delen en een voordelig, kwalitatief en duurzaam product te bieden.

Specialiteit

Er zijn voldoende bedrijven die een reiniger aanbieden. Bedrijven die groot zijn in een ander segment, bijvoorbeeld olie. Een eenvoudige uitbreiding van het assortiment is een goedkope reiniger. Deze wordt door de naam van het merk gekocht zonder dat er gekeken wordt naar de daadwerkelijke toepassing. Hierdoor ontstaat er een wildgroei aan producten die enigszins werken maar niet het optimale resultaat behalen. 

CleanMyBike richt zich juist op het reinigen, niet meer dan dat. De enige producten die extra toegevoegd worden zijn de onderhoudsmiddelen die direct gebruikt worden na de schoonmaak van een bike. Denk bijvoorbeeld aan kettingspray voor straat- of crossmotoren, kettingwax voor mountainbikes of siliconespray om een beschermlaag aan te brengen. Ook hier heb ik goed gekeken naar de werking en toepassing ervan. 

CleanMyBike-de-oplossing

Selectie van producten

Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Er zijn voldoende shampoo’s, reinigers, ontvetters en andere artikelen op de markt die geschikt zijn voor ontelbare toepassingen. Dat geldt ook voor bikes. Zoveel mensen, zoveel wensen. Niet iedere bike vraagt om hetzelfde reinigingsmiddel, onderhoudsproduct of poetsdoek. Waarom een aantal van de producten die ik aanbied in de webshop opgenomen zijn, lees je terug in onderstaande beschrijving.

MotorClean is ontwikkeld voor off-road en all-road bikes aangezien dit middel een tegenhanger van zand en vet is. Daardoor kunnen fietsen of motoren eenvoudig schoon gemaakt worden en kent het ook veel andere toepassingen. Het pure concentraat is met eigenschappen doorontwikkeld zodat weekmakers die zich in o.a. plastic bevinden, niet aangetast worden. Hierdoor blijft de structuur van het materiaal behouden en verliest het materiaal geen glans, wordt niet poreus en vertoont het op de lange termijn geen droogtescheuren. Het middel is met water te mengen. Voor bikes wordt aangeraden om met een verhouding van 1:8 te werken. Niet alleen het perfecte resultaat is waarom dit één van de best verkopende producten is, maar de lage literprijs is ook erg mooi meegenomen!

MotoWash is een shampoo met een sterk ontvettende werking. Een shampoo is vanzelfsprekend benodigd bij bikes die weer mogen glimmen na het gebruik op de weg. Met deze shampoo wordt het oppervlak niet alleen ontvet, ook laat dit middel een diepe glanslaag achter en droogt het streeploos op. Hierdoor hoeft er na het wassen weinig tot geen poetswerk verricht te worden om bijvoorbeeld kalkvlekken weg te werken!

Borstels zijn voor verschillende bikes een handige toevoeging aan de gereedschapskist, niet alleen omdat deze onmisbaar zijn om de ritten met de bikes mogelijk te maken, maar ook omdat de levensduur van je bike bepaald wordt door het onderhoud ervan. Een nadelig effect van een vuile bike is de grote kans op meer slijtage. Ik heb verschillende borstels bij elkaar gezocht die voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo is er gekeken naar de hardheid van de borstelharen en de ergonomie van de handgrepen. Daarnaast zijn er allerlei handige tools toegevoegd die je helpen bij het reinigen en onderhouden van je bike!

Duurzaam & recycling

Met mijn hobby voer ik al voldoende druk op de natuur uit. Niet gek dat er omwille van vergunningen voor crossbanen het eerst gekeken wordt naar de invloed op de omgeving. Bij mountainbiken geldt het zelfde, ook hier zijn er invloeden op de natuur die niet bij iedereen geliefd zijn.

Als er gekeken wordt naar mijn bedrijfsactiviteiten zoals het verpakken, inpakken en verzenden van producten, probeer ik te kiezen voor een duurzame oplossing. Dat betekent onder andere: 

  • Hergebruik verpakkingsmateriaal
  • Navulling van flacons & flessen
  • Duurzame transporteurs

Een retourmogelijkheid voor gebruikte artikelen is een volgende stap in het verminderen van afval en het stimuleren van hergebruik. Uitdagingen bevinden zich in de bijbehorende retourkosten en transport en de kleine opbrengst. Wellicht is er in de nabije toekomst een mogelijkheid om alle plastic verpakkingsmaterialen uit te bannen en over te gaan op papier en karton.

Ontwikkelingen van de webshop blijven doorgaan en het assortiment wordt keer op keer uitgebreid. Heb je een aanbeveling, opbouwende kritiek of een andere opmerking? Laat dan eens van je horen en stuur mij een appje, mailtje of volg CleanMyBike op Facebook/Instagram!

0617556805
info@cleanmybike.nl
Social Media

De webshop, categoriën

Onafhankelijk geverifieerd
181 beoordelingen