Crossmotor schoonmaken

Een crossmotor schoonmaken? Dat doe je natuurlijk met de producten van CleanMyBike.nl. Verschillende reinigers en shampoo’s kunnen wij leveren die het gewenste resultaat behalen en ieder doet dat op zijn of haar eigen manier! Op deze pagina lees je hoe je het beste resultaat verkrijgt met verschillende producten. 

MotorClean, Motoverde
 of OC1 Cleaner helpen jou bij het schoonmaken van je crossmotor. Deze producten bevatten geen zure, agressieve stoffen én zijn biologisch afbreekbaar. Hierdoor wordt de belasting op het milieu verminderd tijdens de schoonmaak van jouw crossmotor. Onderstaand is er een keus te maken uit verschillende producten met verschillende voordelen ten opzichte van elkaar, maar met dezelfde overeenkomsten: Je crossmotor, enduro / offroad of andere twee- drie,- of vierwieler wordt er weer helemaal schoon van!

crossmotor schoonmaken met de producten van cleanmybike.nl
motoverde bikewash
Crossmotor schoonmaken met OC1 Cleaner van CleanMyBike.nl
Crossmotor schoonmaken met MotorClean

MotorClean is een alkalische reiniger en een sterke tegenhanger van zand en vet. 

Deze korte omschrijving zegt natuurlijk niet alles over het gebruik van het product en de eigenschappen van de vloeistof. Om te voorkomen dat we te ver in detail treden over de fysieke werking van dit product, willen we toch noemen dat een alkalische reiniger geen zure eigenschappen bevat. Dit wil zeggen dat het oppervlak op een meer vriendelijke wijze schoongemaakt wordt. MotorClean is een geconcentreerde reiniger die je zelf met water
moet mengen. Een verhouding van 1:8 volstaat. Hierdoor hou je niet alleen meer werkbare vloeistof over, je beperkt ook de inwerking op het oppervlak door gebruik te maken van water. Plus, een lage literprijs behoort tot de voordelen! Hoe pas je dit product nou het beste toe? 

– Zorg voor voldoende toegang tot het te reinigen oppervlak. Dit doe je door het oppervlak grondig af te spoelen met voldoende water. Bij crossmotoren wil je het overtollige zand en/of modder weg halen, eventueel
met een borstel, om de reiniger optimaal toegang te verlenen tot plastic, metaal of rubber. 

– Verdeel MotorClean gelijkmatig over het oppervlak. Het hoeft niet per sé in te trekken aangezien de chemische samenstelling direct aan werk gaat! 

– Spoel je crossmotor goed af met voldoende water. Het residu MotorClean neemt alle vervuiling mee. Het is raadzaam om dit te doen in een daarvoor bestemde ruimte zoals een wasbox met olie- en vetscheider.

crossmotor schoonmaken met de producten van cleanmybike.nl
Crossmotor schoonmaken met Motoverde

BikeWash van Motoverde is samengesteld zonder zoute ingrediënten te gebruiken!

Wat is het grote verschil tussen Motoverde en andere reinigers? Motoverde is 100% zoutvrij, wat betekent dat geen van onze producten vervelende ingrediënten bevat, zoals zouten en zuur. Motoverde is pH-neutraal en heeft haar producten zo ontwikkeld dat ze veilig zijn voor elke toepassing. Dus of je nou een crossmotor, mountainbike, straatfiets, sportwagen, camper enzovoort hebt, wij hebben het veiligste product voor jou! Het paradepaardje BikeWash is veilig op aluminium, geanodiseerde onderdelen, matte en glanzende lak en koolstofvezel. Je reinigt het oppervlak door middel van de triggerfles; spray een dikke laag schuim middels de schumtrigger of verdeel een vloeistoflaag over het materiaal met de vernevelaar. Beide opties kun je met één trigger gebruiken!

– Zorg ervoor dat je Motoverde BikeWash een goede toegang verleent tot het te reinigen oppervlak. Dit doe je door middel van het grondig afspoelen van je crossmotor. Laat het geheel een minuutje intrekken en spoel het oppervlak met een krachtige waterstraal af zodat er geen resten achter blijven, kies daarna voor Aftershine om de schoonmaakklus af te ronden en je kunt weer racen!

Crossmotor schoonmaken met producten van Motoverde via CleanMyBike.nl
Crossmotor schoonmaken met OC1 Cleaner

De Duitse fabrikant OC1 Cleaner heeft een kwalitatieve reiniger ontwikkeld voor de schoonmaak van jouw crossmotor, mountainbike of andere off-road toepassing! 

Met de krachtige formule kun je je bike veilig schoonmaken want ook dit product kent geen negatieve inwerking op het materiaal. Je kunt het middel direct gebruiken want het hoeft niet gemengd te worden met water. Door de kracht van deze formule ben je in verhouding tot de andere reinigers minder vloeistof nodig, dat scheelt tijd en geld!

Ook deze reiniger vraagt om voldoende toegang tot het schoon te maken oppervlak van je crossmotor. Wanneer je de gele vloeistof met de stevige triggerfles verdeeld hebt over het plastic, rubber, metaal en eventueel je crosslaarzen, kun je na twee minuten inttrekken het geheel met een harde waterstraal afspuiten! Ook hier dien je geen residu achter te laten, goed afspoelen dus.

Crossmotor schoonmaken met OC1 Cleaner van CleanMyBike.nl

De voordelen van MotorClean

MotorClean haalt zijn voordeel uit de literprijs. Doordat het pure concentraat gemengd dient te worden met water (1:8) ben je erg voordelig uit. Hoe groter de kan met puur concentraat MotorClean, des te voordeliger de literprijs wordt, tot wel €0.81 cent per liter. Zoals hierboven beschreven is dit een ‘alkalische reiniger’. De sterkte van de reiniger bepaal je zelf, hoe meer concentraat, hoe steviger de ontvettende werking zal zijn! Meer informatie over de mengverhouding en onze aanbeveling vind je op deze pagina.

– Lage literprijs
– Navulbaar
– Complete startpakketten

De eigenschappen van Motoverde

Motoverde is ontstaan door een zoektocht naar wat een reiniger nodig heeft om voor zowel off-road als on-road bikes een perfect resultaat te geven. Met verschillende artikelen van dit merk zorg je ervoor dat je bike snel klaar te zetten is voor een volgende rit. Bikewash van Motoverde werkt op een agressieve manier ten opzichte van onze andere producten. Maar doordat er gebruik gemaakt wordt van chemicaliën die geen invloed uitoefenen op de structuur van het materiaal zoals plastic, chroom, rubber of carbon, is het product veilig op ieder oppervlak.

Naast de Bikewash is er ook een Drivetrain cleaner beschikbaar. Deze stevige ontvetter zorgt voor een glanzend resultaat van draaiende onderdelen zoals ketting en tandwielen en het motorblok of koppelingshuis.

Om het gehele schoonmaakproces af te ronden kun je gebruik maken van Motoverde Aftershine. Dit product dien je over het oppervlak te verdelen als de ondergrond nog nat is! De vloeistof geeft een diepe glans en beschermende laag zodat je de volgende keer nóg makkelijker je bike schoonmaakt. 

De voordelen van OC1 Cleaner

OC1 Cleaner is de #1 off-road cleaner omdat kracht gepaard gaat met een technische achtergrond. Uit een Duits laboratorium is deze samenstelling gerold, ideaal om met weinig vloeistof je crossmotor helemaal schoon te maken in een paar minuten! De krachtige werking komt voort uit de chemische samenstelling in combinatie met biologisch afbreekbare stoffen. Hierdoor beschadigt deze ontvetter het materiaal niet én gaat het geheel stukken langer mee.

Alle producten zijn biologisch afbreekbaar en bevatten geen zure stoffen. Dit is wel zo fijn als het gaat om het laten blinken van jouw oogappeltje.

Wat onze klanten zeggen
151 beoordelingen