Verschil in schoonmaakproducten

Verschillende schoonmaakproducten

Je denkt misschien dat alle schoonmaakmiddelen op de markt het zelfde zijn maar dat is niet het geval! Er is een breed aanbod van ontvetters, reinigers en shampoo’s op de consumentenmarkt met ieder zijn eigen samenstelling en gedrag. Op deze pagina lees je meer over de werking van onze reinigers, meest ideale toepassing van onze producten en de voordelen ten opzichte van elkaar.

Ontdek de karakteristieken van onze producten op deze pagina. Je vindt er een korte omschrijving en onder bijbehorende afbeeldingen vind je snel de voordelen van ieder product. 

Er zijn verschillen terug te vinden in de kracht van het product door het gebruiksklaar aan te bieden of als een concentraat. Gebruiksklaar wil zeggen dat het middel op de juiste ‘kracht’ gemengd is met andere chemicaliën en water. Een geconcentreerde reiniger of shampoo betekent dat het puur niet bruikbaar is voor onze toepassingen, namelijk bikes

Verschil in schoonmaakproducten voor crossmotoren, mountainbikes en straatmotoren.
MotorClean

Een geconcentreerde reiniger welke in meerdere formaten te verkrijgen is. Puur concentraat betekent dat het nog niet direct gebruiksklaar is. De mengverhouding met water is zelf te kiezen waardoor je zelf de kracht van het product bepaalt. De verhouding 1:8  werkt het beste voor off-road bikes en hiermee kom je tot een extreem lage literprijs én geniet je van de vriendelijke voordelen die deze ‘alkalische’ reiniger met zich meebrengt.

Shop de producten van MotorClean.

MotoWash

Een sterk ontvettende shampoo voor jouw motorfiets welke een diepe glanslaag achterlaat én streeploos opdroogt. Ook deze shampoo is een concentraat. Dat betekent dat een scheut shampoo in een emmer lauw-warm water wonderen doet, net als het mengen in de Foamer.
Een dikke schuimlaag maakt het schoonmaken leuker, makkelijker en nog sneller!

Shop de producten van MotoWash.  

Cyclon

Hét merk binnen de brede fietswereld die je moet gebruiken! Jarenlang doorontwikkeld in de fietsindustrie en optimaal te gebruiken om je complete mountainbike, racefiets of e-bike schoon te maken, van ketting tot frame en van derailleur tot stuur. Onderhouden van je bike en draaiende onderdelen doe je ook met Cyclon, check het veelzijdige assortiment!  

Shop de producten van Cyclon.

OC1 Cleaner

Een sterke reiniger voor jouw off-road. Een crossmotor of all-road motorfiets schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig! Het vuil weekt eenvoudig los en wit plastic wordt écht weer wit. Doorontwikkeld en getest in Duitsland en samen met enkele MXGP crossers tot een kwalitatief hoogstaand middel gevormd.

Shop de producten van OC1 Cleaner.

Vikan

Met reinigers alleen red je het niet! Schoonmaken van je motor of mountainbike gaat niet vanzelf. Goed gereedschap zoals een drukreiniger of (ketting)borstels helpen je bij het onderhouden van je bike. Een compleet assortiment borstels van Vikan vind je bij CleanMyBike, hard en zacht, lang en kort. Naast de lengtes ook de kleur kiezen? Het kan!

Shop de producten van Vikan.

Toepassingen

MotorClean

MotorClean is geschikt voor crossmotoren, all-road motoren of enduro bikes die zich op ieder terrein wagen. MotorClean wordt aangeboden in verschillende verpakkingen. Zo is er het pure concentraat waaruit gekozen kan worden in een fles van 1L of vaten van 2,5L, 5L, 10L of zelfs 20L. Deze bieden jou de mogelijkheid om zelf het product met water te mengen en de sterkte van de reiniger te bepalen. Gebruik voor het mengen de bijbehorende vuldop om de triggerfles te vullen. Voorgeschreven mengverhouding van 1:8 werkt voor crossmotoren het beste, het concentraat dient met gewoon kraanwater aangemaakt te worden.
Het grootste voordeel is dat deze alkalische reiniger geen noemenswaardige invloed uitoefent op je bike wanneer het verdund is met water én dat je tot een super lage literprijs komt.

MotoWash

MotoWash is een specifieke motor shampoo ontwikkeld om te reinigen, ontvetten én tegelijkertijd te laten glanzen! Deze combinatie zie je niet vaak en maakt het mogelijk om jouw motorfiets met één product schoon te maken, te wassen en klaar te zetten voor de volgende rit.

De MotoWash categorie bestaat uit verschillende artikelen en is ook verkrijgbaar als complete Bucketset. De artikelen die je in deze categorie terug kunt vinden zijn:
– MotoWash shampoo
– Washandschoen
– MV-Droogdoek
– Foamer

Cyclon

Cyclon gelooft erin dat jij jouw fiets zelf het hele jaar in topconditie kunt houden. Schoonmaken, smeren en beschermen. Zo eenvoudig is het! Cyclon is marktleider op het gebied van fiets-verzorgingsproducten en al 40 jaar worden onze producten aanbevolen door vakspecialisten en fietsenmakers uit het peloton.
De producten van Cyclon voor je mountainbike staan bekend om de hoge kwaliteit. De drie pijlers duurzaamheid, technisch inzicht en betrokkenheid zijn ook voor CleanMyBike van groot belang.

Naast de hoogwaardige reinigers zijn er ook handige gereedschappen beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan borstels om je cassette en ketting goed schoon te krijgen! 

OC1 Cleaner

OC1 Cleaner is het Duitse kwaliteitsmerk voor de schoonmaak van je all-road, crossmotor of MTB. Een krachtige reiniger die verantwoord met je materiaal omgaat en dus NIET agressief is! Het product is gebruiksklaar en hoeft niet meer aangemengd te worden met water.

Het beste resultaat wordt verkregen door de vloeistof twee minuutjes in te laten trekken op het oppervlak. Met een navulling van 5 liter wordt het jou mogelijk gemaakt om een mooie voorraad schoonmaakmiddel aan te leggen. Daarnaast ben je door de kracht van dit gebruiksklare product relatief weinig vloeistof nodig om een goed resultaat te behalen. 

Vikan

Krijg je bike netjes en eenvoudig schoon door gebruik van onze handige borstels! Stevige en kleurrijke Vikan borstels die perfect bij jouw outfit passen. Ideaal om tussen het rijden door de bike op te lappen waardoor hij er weer tegenaan kan. Daarnaast zijn er een aantal staalborstels opgenomen om de ketting eenvoudig(er) te onderhouden.
De kleine uitvoering is perfect voor mountainbikes, om bij de kleine ruimtes te komen. De korte steel is ideaal toe te passen bij de motorcross, veel zand in een korte tijd verwijderen. De lange steel is voor de échte vervuiler, grote oppervlakken eenvoudig reinigen voorafgaand aan het afspuiten.

Onafhankelijk geverifieerd
183 beoordelingen