Gebruiksaanwijzing

Hoe maak ik mijn crossmotor of mountainbike schoon?

Bij CleanMyBike verkopen we niet alleen reinigers, maar bieden we ook gereedschappen en onderhoudsproducten voor een compleet schone bike. Geweldig toch?! Je hebt schoonmaakproducten ontvangen, maar hoe maak ik nu mijn crossmotor, zijspan, quad, mountainbike of ander materiaal schoon?

Op deze pagina vind je een handleiding voor verschillende type twee,- drie,- en vierwielers. De schoonmaakproducten die op deze website aangeboden worden hebben een andere werking dan de meest gebruikte, agressieve ontvetters of shampoo’s. Door een selectie te maken van de beste en meest vriendelijke producten komt CleanMyBike tot het beste assortiment.

Bikes zijn vaak het oogappeltje van de bezitter en mogen desondanks wel eens vies gemaakt worden. Na de fun wat je hebt beleefd moet de bike natuurlijk verzorgt en klaargezet worden voor de volgende rit. Een aantal tips en gebruiksaanwijzingen vind je terug op deze pagina. Producten die je daarbij helpen,
 vind je hier.

Motor fiets schoonmaken in de winter? Dat doe je met de producten van CleanMyBike.nl

Op deze pagina worden de producten van CleanMyBike.nl nader toegelicht. Gebruik deze aanwijzingen om het beste en snelste resultaat te verkrijgen. De producten zijn ontwikkeld om géén schade aan het materiaal aan te brengen en dus op een vriendelijke manier te reinigen.

Je denkt misschien dat allerlei shampoo’s, reinigers, ontvetters of hoe je het ook noemen wil, hetzelfde zijn? Dat is helaas niet het geval. De chemische samenstelling varieert nogal en doordat wij goed gekeken hebben naar de daadwerkelijke toepassing van het schoonmaakmiddel op verschillende soorten bikes, hebben we een mooi assortiment samen weten te stellen. 

Een assortiment dat geschikt is om jouw crossmotor schoon te maken, maar ook je racemonster die je op een mooie zomerdag de sporen geeft… Lees hieronder meer over
de verschillen en gebruiksaanwijzing per bike!

Hoe maak ik mijn crossmotor schoon?

Verschil in schoonmaakproducten voor crossmotoren, mountainbikes en straatmotoren.

Een bike is liefhebberij, dat koester je en je zorgt dat het materiaal er altijd op-en-top bij staat! Crossmotoren, zijspannen, quads en mountainbikes hebben veel aandacht nodig. Gezien de omstandigheden waarin deze gebruikt worden is dat vanzelfsprekend. Het reinigen is dat vaak niet.

Daarom geeft CleanMyBike.nl jou een structuur waarmee je de schoonmaakspullen of andere middelen het beste kunt gebruiken. Neem de tijd, lees het eens door en check de webshop!

Hoe maak ik mijn crossmotor schoon?

Motocross is misschien wel de zwaarste sport ter wereld. Mens en machine krijgen heel veel te verduren en onderhoud van het materiaal is heel belangrijk! Iedere crosser weet hoeveel werk het is om de crossmotoren goed schoon te krijgen en met de gebruiksaanwijzing van onze ontvetters gaat dat zo:

Spuit de motor of fiets volledig af met een harde waterstraal. Niet té hard! Je wilt je onderdelen niet beschadigen. Keerringen zijn bijvoorbeeld niet blij met een stevige straal, kies liever voor
een borstel om wat kracht bij het reinigen te zetten.

Wanneer de crossmotor vrij is van zand en modder kun je het schoonmaakmiddel over het oppervlak verdelen. We bieden de keus uit verschillende reinigers en is onder te verdelen in:

– 
MotorClean
– OC1 Cleaner
– Motoverde

De sterkste variant is MotorClean. Puur concentraat dat je nog moét mengen met water omdat het anders te sterk is. Een verhouding van 1:8 volstaat. OC1 en Motoverde zijn direct te gebruiken. 
Vernevel de vloeistof over het gewenste oppervlak. Laat het geheel een minuutje intrekken om het product zijn werking te laten doen.
In alle reinigers die we aanbieden zitten geen nare stoffen die vuil van je motor afbijten, daarom heeft het even de tijd nodig. Wanneer het product zijn werk heeft gedaan kun je het geheel volledig afspuiten. Zorg dat alle resten van de reiniger van je motor zijn verdwenen.

Een mountainbike schoonmaken?

Mountainbike schoonmaken met behulp van een vriendelijke reiniger.

Fietsen is leuk, en al helemaal als het door ongerepte natuur gaat waarbij je even zonder piepen en kraken kunt genieten van twee wielen in het bos. Tenminste, als je mountainbike goed schoon en onderhouden is! 

Ook voor mountainbikes, racefietsen, cyclocrossers of andere fietsen waarmee je buiten de gebaande (fiets)paden komt bieden wij schoonmaakspullen. 

Hoe maak ik mijn mountainbike schoon?

Daar kunnen wij jou alles over vertellen! We hebben niet alleen het topmerk Cyclon in ons assortiment maar bieden ook onze eigen mountainbike reiniger. Daarnaast zijn er ook onderhoudsartikelen én doeltreffende gereedschappen beschikbaar die een ritje op een bike een stuk aangenamer maken. Hieronder vind je een stappenplan voor het schoonmaken van jouw mountainbike:

  1. Onze reiniger is speciaal samengesteld voor jouw mountainbike! Het is dus veilig op alle oppervlakken zoals carbon, plastic en gelakte delen.
  2. Laat een fiets nooit voor lange tijd in de zon staan wanneer producten van CleanMyBike zijn aangebracht
  3. Spoel de fiets voor de schoonmaak grondig af om het middel een optimale toegang te geven tot het materiaal. Zorg dat de waterstraal niet te hard is! 
  4. Verdeel de Mountainbikecleaner gelijkmatig over je fiets en laat even intrekken
  5. Afspoelen met een zachte waterstraal, voorkom beschadiging aan lagers en gesmeerde onderdelen!
  6. Zorg dat de fiets goed afgespoeld wordt en er geen resten van het schoonmaakproduct aanwezig zullen zijn.
  7. Maak de fiets en alle draaiende delen, het liefst i.c.m. een compressor, poetsdoek en luchtspuit, droog!
Ben je écht op zoek naar het makkelijk schoonmaken van je mountainbike? Kijk dan eens naar fietscoating. Dat is pas slim werken!

Een motor schoonmaken?

CleanMyBike-de-oplossing

Niets mooier dan een stalen ros die blinkt in de zon. 
Houd je bike in topconditie met een diep glanzende shampoo en bijbehorende gereedschappen in een complete MotoWash Bucketset

Ook hier is nagedacht over de toepassing van de shampoo voor het wassen, poetsen en laten glimmen van een straatmotor, racemonster, cruiser of all-road. Zonder schade aan milieu of je materiaal aan te brengen. Het is een vriendelijk product die ook nog eens zorgt voor een sterk ontvettende werking.

Hoe maak ik mijn motor schoon?

 Sorry, je eigen bike zul je zelf moeten doen maar wij doen het hier even voor:
Onafhankelijk geverifieerd
183 beoordelingen